Vakantie(tje)

De afgelopen dagen ben ik er even lekker tussenuit geweest: een korte vakantie met Rolf en Tom (de zesde keer alweer met z’n drieën) bij het Duitse plaatsje Leiwen, een kilometer of dertig ten noordoosten van Trier aan de zuidelijke oever van de Moesel. We zaten in een luxe zespersoons bungalow in een ruim en mooi onderhouden vakantiepark, en hebben ons uitstekend vermaakt met ons vooral nergens druk over maken en gewoon doen waar we zin in hadden.

Vrijdag: We vertrekken ‘s ochtends met een blauwe lucht en bijna twintig graden. Zo’n vijf uur later en vierhonderd kilometer zuidelijker is het zwaarbewolkt en nog een graad of twaalf. We constateren tot onze vreugde dat we weer een prima lokatie hebben uitgekozen en installeren onszelf en onze spullen in de bungalow. De eerste potjes hartenjagen en rikken worden gelegd, de eerste partijtjes tafeltennis worden gespeeld, en de eerste films worden gekeken.

Zaterdag: De dag begint laat en rustig en met een hoop regen. Het plan was om vanmiddag Trier te bezoeken, maar door de aanhoudende regen wordt dat snel gewijzigd. We doen boodschappen, kaarten nog wat en kijken nog een filmpje, en gaan aan het begin van de avond dan toch naar Trier, waarbij Toms navigatiesysteem (gecombineerd met ons eigen gezonde verstand) wederom erg handig is. De pizza en tiramisu toe smaken voortreffelijk en de club waar we vervolgens heengaan is een uitstekende uitgaanslokatie.

Zondag: De dag begint vroeger dan gisteren, hoewel gisteren een stuk later eindigde dan vrijdag. De regen is weggetrokken, maar niemand heeft echt zin om nog een keer naar Trier te gaan. Na een duik in het zwembad brengen we de rest van de dag door met kaarten, tafeltennis, films, een paar aflveringen van Friends, en een partijtje bowlen. De koekenpan wordt bij het eten koken vakkundig voorzien van een antiaanbaklaag.

Maandag: Alweer de laatste volledige dag, die we natuurlijk ook grotendeels vullen met kaarten, tafeltennis, films en Friends. Ter afwisseling wordt dit keer een potje Kolonisten van Catan gespeeld, lekker buiten in het zonnetje. Echt warm is het nog niet, maar op vakantie ligt de gevoelstemperatuur altijd een paar graden hoger dan normaal. ‘s Avonds ontdekken we dat zoutjes niet alleen lekker zijn, maar dat je er ook een hoop lol mee kan hebben.

Dinsdag: We pakken onze spullen weer in, wassen voor de laatste keer af en laten de bungalow bijzonder netjes achter. De terugreis verloopt voorspoedig en even voor drie uur rijden we bij mij de straat in. De vakantie is helaas weer voorbij. Rolf, Tom, bedankt voor een paar ontzettend leuke dagen!

1 thought on “Vakantie(tje)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please prove that you\'re human by putting in the correct number to complete the expression: