Laatste dagje

Voordat ik vrijdagmiddag terugvloog naar Nederland, heb ik nog een laatste wandeling gemaakt door Girona. Toevallig kwam ik daarbij nog een hoop moois tegen: de beeldengroepen die ‘s avonds bij de Goede Vrijdagprocessie zouden worden rondgedragen, stonden al in de buurt van de Catedral om te worden voorzien van bloemen en groen, en om nog een keertje te worden afgestoft. De processie zelf kon ik natuurlijk niet zien, maar deze beelden dus wel. Sterker nog, nu kon ik ze veel beter bekijken dan tijdens de processie het geval zou zijn geweest.

Inmiddels had ik onverwacht nog gezelschap gekregen in m’n appartement. Donderdag waren er twee Belgische jongens gearriveerd (informaticastudenten), waarvan de ene drie maanden stage kwam lopen in Girona en de ander slechts voor het Paasweekend mee was. Ze kwamen uit Wallonië en spraken geen Nederlands, dus ik kon m’n Frans weer eens oefenen. (Gelukkig spraken ze aardig Engels, want zo goed spreek ik nou ook geen Frans meer.)

Vrijdag gingen de Franse lessen nog even door. Bij de bus naar het vliegveld werd ik aangesproken door een Italiaanse student die voor een paar maanden in Frankrijk zat en daarvandaan op bezoek was in Spanje. Zijn Engels was ongeveer zo beroerd als mijn Frans, maar dat was nauwelijks een belemmering om toch een heel gesprek te voeren. Ook op het vliegveld heb ik nog met hem zitten praten, tot het tijd was om richting paspoortcontrole te gaan.

De vlucht terug was bijzonder rustig en bovendien vlot: we landden bijna een half uur eerder dan gepland. Helaas was het bijna de hele weg bewolkt, dus veel meer dan grote wolkendekens heb ik niet gezien.

Op het vliegveld stonden m’n ouders en zus klaar om me op te halen en het laatste stuk naar huis te brengen, waarmee mijn avontuur in Girona toch echt ten einde was gekomen.

Ik heb genoten.

1 thought on “Laatste dagje”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please prove that you\'re human by putting in the correct number to complete the expression: