Manaies de Girona

Ieder jaar vindt op de avond van Goede Vrijdag een processie plaats in het centrum van Girona. Hierbij wordt onder andere een banier rondgedragen, die de woensdag daarvoor wordt opgehaald bij de familie die hem dat jaar in beheer heeft gehad. De woensdagprocessie heet de Manaies de Girona en bestaat voornamelijk uit als Romeinse soldaten verklede mannen. Het stelt niet zo heel veel voor (binnen vijf minuten is de stoet voorbij), en echt mooie foto’s levert het ook niet op, maar het was toch wel aardig om te zien. (De vrijdagprocessie schijnt mooier te zijn, maar ja, dan ben ik hier net weg.)

Ondertussen ben ik alweer bezig aan m’n laatste werkdag. Alle berekeningen zijn klaar en de resultaten zijn geanalyseerd. Het verslag is grotendeels geschreven en gaat nu nog een paar keer heen en weer tussen mij en m’n begeleiders om er een tekst van te maken die voor een artikel gebruikt kan worden.

Morgen neem ik lekker vrij om in alle rust m’n spullen te kunnen inpakken en nog een dagje van Girona te kunnen genieten. Dat betekent dat dit waarschijnlijk m’n laatste bericht vanuit Spanje is. Hartelijk dank aan familie en vrienden (en vreemden?) die via deze weg mijn belevenissen hebben gevolgd en me met hun vele reacties nooit het idee hebben gegeven dat ik hier alleen was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please prove that you\'re human by putting in the correct number to complete the expression: