Zadelpijn

Maandagochtend, even na half negen: tijd om de fiets te pakken en naar de universiteit te gaan. Tot zover was gisteren alles normaal. Maar eh… waar was het zadel van mijn fiets? Niet waar het hoorde te zijn, dat was duidelijk. De fiets zelf stond er nog gewoon, maar zadel (en zadelpen) waren heel erg afwezig.

Dan maar lopen dus, met de ontzadelde fiets aan de hand want het leek me dat dit probleem toch via de universiteit moest worden opgelost. Vervolgens was ik ‘s ochtends druk met andere dingen, dus om 15.15u (dan zullen zelfs Spanjaarden toch wel klaar zijn met de lunch?) naar Carme (de secretaresse) en het geval uitgelegd. Zij heeft toen de receptie gebeld, waar niemand Engels spreekt maar waar wel de persoon zit die over de fietsen gaat. Wat blijkt? Die was net weg voor lunch. Om kwart over drie? Ja dus. Maar ze zouden over een uurtje wel terugbellen.

Okee, om zes uur nog niets gehoord, dus maar weer richting Carme. Die was er niet, maar Miquel (een van mijn twee begeleiders hier) wel en hij had inmiddels contact gehad met de fietsenman. We moesten maar even een nieuw zadel gaan kopen. Na een autoritje van tien minuten (met de fiets achterin) stonden we bij de plaatselijke Decathlon (je weet wel, die megasportzaak die ook een filiaal heeft bij de Amsterdam ArenA, vlakbij mega-electronicazaak Mediamarkt, die ook hier in Girona vlakbij de Decathlon zit, als je me nog kunt volgen). Daar een nieuwe zadelpen en zadel gekocht, die met veel moeite op de fiets gemonteerd werden. (De pen ging er zo lastig in, dat de kans dat hij nog een keer verwijderd wordt in ieder geval miniem is.) Fiets terug in de auto, terug naar de uni, en de dag eindigde zoals het hoort: met de fiets terug naar het appartement.

Overigens gebeurt het wel vaker dat er hier zadels worden gestolen. Miquel ging nog niet zo ver om te zeggen dat het gebruikelijk is, maar een zeldzaamheid is het zeker niet. En waarom? Dat weet hij net zo min als ik.

1 thought on “Zadelpijn”

  1. Wow.. een professor die even meegaat om een zadel te kopen. Denk dat we daar op de VU alleen prof. Stolte voor hebben om dat soort dingen te doen?

    Misschien moet je voor de dader naar iemand op zoek met een kapotte neus. Goed, uitleg:
    mijn ouders hebben van die “vouwfietsen”… of beter gezegd uitelkaar-haal-fietsen. Mijn vader was een keer bezig om het stuur eruit te halen, maar dat kostte iets meer moeite dan normaal. Vervolgens kwam het stuur er ineens uit en had mijn vader een zere neus. Iedereen op zijn werk maakte de opmerking: Zo uitgeschoten met je scheermesje, maar nee… het was de veroorzaakt door een fiets. Dus wie weet is dat ook met de zadel-dief gebeurd….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please prove that you\'re human by putting in the correct number to complete the expression: