“Massale vechtpartij in vliegtuig”

Zoveel te melden vandaag, dus ik begin gewoon ergens mee…

Diverse journaals en kranten berichtten gisteren of vanochtend over een “massale vechtpartij” aan boord van een vliegtuig op weg naar Rotterdam. Op de site van de NOS staat het volgende:

De politie en de Koninklijke Marechaussee hebben op Rotterdam Airport zeker acht reizigers gearresteerd. Ze zouden bij een massale vechtpartij aan boord van een vliegtuig betrokken zijn geweest.

Het toestel van Transavia kwam uit het Spaanse Gerona. Twee groepen passagiers gingen tijdens de vlucht met elkaar op de vuist. De aanleiding was vermoedelijk dat iemand uit de ene groep een vrouw uit de andere groep lastigviel.

Volgens de politie brak vervolgens een massale vechtpartij uit in de cabine. Het toestel landde rond zeven uur op de Rotterdamse luchthaven, waarna de arrestaties werden verricht.

De politie sluit niet uit dat er veel meer mensen bij betrokken waren dan de acht die nu voor verhoor vastzitten en dat er nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden.

Dat vliegtuig was dus precies het vliegtuig waarmee mijn ouders weer naar Nederland vlogen na mij hier bezocht te hebben… Zelf hebben ze nergens last van gehad (behalve vertraging bij het uitstappen, omdat eerst die acht passagiers gearresteerd moesten worden), want de zogenaamde massale vechtpartij was achterin en zij zaten vrij ver voorin. Ze hadden niet het idee dat het incident nou zo groot was als beschreven in de media, wat deels wel zal komen omdat ze er niet alles van konden zien en omdat de media altijd geneigd zijn iets te overdrijven. (Drie jaar geleden was er een “grote uitslaande brand” in de VU. In werkelijkheid stond er alleen wat dakbedekking in de fik.) Hoe dan ook, achteraf gezien viel het allemaal wel mee en het enige wat m’n ouders er aan over hebben gehouden is een aardig verhaal.

1 thought on ““Massale vechtpartij in vliegtuig””

  1. Inderdaad… ze hebben weer een “mooi verhaal”, maar het lijkt me toch niet zo gezellig om een vechtpartij in een vliegtuig mee te maken!

    Hoop dat ze ook nog andere/gezelligere verhalen hebben over het weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please prove that you\'re human by putting in the correct number to complete the expression: