Verslag van bezoek aan Barcelona

Afgelopen zaterdag was ik dus in Barcelona, waar ik een rondje heb gemaakt langs de belangrijkste toeristische attracties. Het eerste deel van m’n bezoek verliep hetzelfde als vorige week maandagavond: met de trein naar station Passeig de Gràcia, waarmee ik meteen bij attractie nummer één was. Het station ligt namelijk vlakbij de drie huizen die de Mançana de la Discòrdia (Twistappel) vormen. Lange tijd was er een strijd welke van deze huizen het mooiste was, en dus welke van de drie Modernistische architecten Gaudí, Puig i Cadafalch en Domènech i Montaner de beste was.

Iets ten noorden van de Mançana de la Discòrdia staat het Casa Mila, ook wel bekend als de Pedrera (Steengroeve). Dit is het op één na bekendste bouwwerk van Gaudi, want het bekendst is natuurlijk de Sagrada Família. Deze tempel/kerk is nog lang niet af, maar ook nu al zeer bijzonder en imposant. Er is een lift om tot bovenin de torens te komen, maar ik heb het op de ouderwetse (en leukere) manier gedaan: via de steile, smalle wenteltrappen.

Vanaf de Sagrada Família ben ik noordwaarts en heuvelopwaarts gewandeld richting het ook al door Gaudí ontworpen Parc Güell. In dit zeer grote stadspark is het niet alleen heerlijk wandelen (zeker met het weer van zaterdag), er is ook heel veel te zien van Gaudí’s bouwkunst. Toen ik aankwam op het grote open plein was het tijd om wat te eten, waarbij het alleen jammer was dat er net wat wolken voor de zon kropen.

Na Parc Güell ging het weer zuidwaarts richting de haven en de Middellandse Zee, met onderweg nog stops bij enkele bijzondere gebouwen, straten of pleinen, zoals het Casa Vicens, het Plaça de Catalunya, de Boqueria, de Santa Maria del Mar en natuurlijk de belangrijkste straat van Barcelona: de Rambla. Daarna (na het bekijken van de haven dus) vond ik het wel zo’n beetje mooi geweest… Er zijn grenzen aan hoeveel je in één dag kunt zien, ook al is er in Barcelona genoeg om een week (en nog wel meer dan dat) mee te vullen. Reden genoeg dus om er in de toekomst nog eens heen te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please prove that you\'re human by putting in the correct number to complete the expression: