Groepsham

Gisteravond was m’n eerste sociale activiteit groter dan koffie drinken of lunchen. Met een groep van een man of twintig (bestaande uit in ieder geval theoretici en anorganici) hebben we op de uni gegeten. Ze hadden een grote ham gekocht (eigenlijk gewoon een complete varkenspoot), plus brood (ingewreven met tomaat, zout en olijfolie) en kaas. Tot zover een redelijk traditionele Spaanse maaltijd, maar om de tafel (en de magen) wat voller te krijgen waren er ook chips, hartige taarten, olijven, een stuk worst en nog wat onduidelijke andere kleine hapjes. Dat vormde soms dus wat rare combinaties, maar laten we het positief bekijken: zo was er meer lekkers.

Het avondje (het geheel duurde ongeveer van 22.00 tot 0.00u) was in ieder geval gezellig, ondanks dat de meeste gesprekken in het Spaans plaatsvonden en ik dus eigenlijk niets kon verstaan. Gelukkig waren sommige mensen zo vriendelijk soms even wat te vertalen of gewoon een gesprek in het Engels te houden.

Natuurlijk zijn na middernacht de buitendeuren niet meer open, dus om er dan toch uit te kunnen moet je even een bewaker bij de receptie vandaan halen. Ik loop dus daarheen en wordt (zoals gebruikelijk) in het Spaans aangesproken. Toen ik aangaf dat toch niet te verstaan vroeg de bewaker waar ik vandaan kwam, waarop ik natuurlijk Holland zei en hij vervolgens op Nederlands overschakelde. Okee, weliswaar Nederlands met een sterk accent en sommige woorden leken meer op Duits, maar toch wel erg aardig en leuk dat zo iemand die moeite neemt. En hij kon de deur nog openmaken ook.

3 thoughts on “Groepsham”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please prove that you\'re human by putting in the correct number to complete the expression: