Avondje Barcelona

Maandagavond was ik dus in Barcelona (foto’s), wat ik pas in de loop van de middag bedacht om te gaan doen. Ik had namelijk gehoord dat het flink gesneeuwd had in Barcelona (of in ieder geval in de omgeving), zo erg zelfs dat een aantal vluchten naar het vliegveld van Barcelona waren geannuleerd. De mogelijke combinatie van sneeuw en Barcelona was genoeg om ‘s avonds even heen en weer te gaan met de trein. Helaas lag er geen sneeuw in het deel waar ik geweest ben, maar ook zo was het een leuk avondje. Ik heb een paar bekende gebouwen gezien, waarvan de Sagrada Familia het mooist en indrukwekkendst was.

Komend weekend ben ik van plan om weer naar Barcelona te gaan, maar dan overdag en een stuk langer dan maandagavond. Ik ga dan ook proberen om iets royaler de laatste trein terug naar Girona te halen (of een trein eerder te pakken), want om nou het perron op te stappen terwijl de trein al aan komt rijden is toch niet helemaal een prettig gevoel.

Maandagochtend heb ik trouwens nog wat foto’s gemaakt van de route naar de universiteit en van de universiteit zelf, voor wie eens wil kijken of Girona een mooier gebouw heeft dan de VU.

2 thoughts on “Avondje Barcelona”

  1. Ziet er allemaal nieuw uit of die universiteit, maar geen sneeuw ;-)

    En ook vast geen muizen? Die hebben Franka en mij alweer psychische overlast bezorgt door in de prullenbak te gaan rondjes rennen.

  2. Dit gebouw is inderdaad behoorlijk nieuw en aan alle kanten zijn ze hier nog meer aan het bouwen. De uni zat een paar geleden nog geheel in het centrum, maar daar kregen ze ruimtegebrek. Nu zijn de echte wetenschappers aan de rand van de stad geplaatst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please prove that you\'re human by putting in the correct number to complete the expression: