Joodse Wijk en stadsmuur

Afgelopen zaterdag was het prachtig weer in Girona: een strakke blauwe lucht en warm genoeg om zonder jas en trui buiten te lopen. Overigens was ik wel de enige in de hele stad die er zo bij liep, maar dat zal wel komen omdat al die Spanjaarden gewend zijn aan hogere temperaturen.

Anyweg, ik heb min of meer een wandelroute gevolgd uit een boekje dat mijn huisgenoot had. De tocht begon in de Call Jueu, oftewel de Joodse Wijk, die voornamelijk bestaat uit steile, smalle straatjes, al dan niet voorzien van trappen. De hele wijk voelt ontzettend oud aan (en is ook ontzettend oud), alsof je een paar eeuwen terug in de tijd bent gegaan.

Via de Call Jueu kwam ik uit op het Plaça de Sant Domènec, een plein omringd door oude gebouwen, waarvan sommige zelfs uit de Romeinse tijd stammen. Bij dat plein staat ook het ene uiteinde van de nog overgebleven stadsmuur, die zijn oorsprong ook al bij de Romeinen vond. Via de stadsmuur ben ik om het centrum heen gelopen, tot ik weer uitkwam bij de rivier die achter mijn appartement langskwam. Toen vond ik dat ik wel weer genoeg toeristje had gespeeld (bovendien moest ik naar de wc), dus de kathedraal heb ik nog niet bezocht.

Bij de foto’s van mijn wandeling staan nog meer namen en details, voor wie daarin geïnteresseerd is.

2 thoughts on “Joodse Wijk en stadsmuur”

  1. Goh, je lijkt wel zo’n toerist die thuis weer eens gaat kijken waar hij allemaal geweest is ;). Maar dat kunnen wij nu ook leuk doen van waar jij allemaal geweest bent.
    Moet je de universiteit niet even nog fotoen? Dan weten we ook hoe dat eruit ziet!

  2. De uni is vanochtend gefotood, maar het kabeltje om m’n camera op m’n laptop aan te sluiten ligt nog in het appartement, dus die foto’s komen morgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please prove that you\'re human by putting in the correct number to complete the expression: